Seorang manusia yang paling kuat makan dalam RED.

APA ITU DIGITALMARKETING MANAGER ?

APA ITU DIGITAL MARKETING MANAGER ?

APA ITU DIGITAL MARKETING MANAGER ?   Assalamualaikum semua, sekarang ni musim hujan penuh rahmat, perbanyakkan berdoa kepada Allah dan semoga murah rezeki kita InshaAllah. Harini walaupun sejuk-sejuk menggigil admin sebab hujan, admin nak share dengan semua mengenai bidang kerja dalam marketing. Ramai mungkin pernah dengar tetapi ramai juga tak tahu apa kerja ni sebenarnya.…

3 FAEDAH UTAMA DROPSHIPPING

3 FAEDAH UTAMA DROPSHIPPING KEPADA ONLINE SELLER

3  FAEDAH UTAMA DROPSHIPPING KEPADA ONLINE SELLER   Assalamualaikum semua, semoga hari anda gempak kaw-kaw… harini saya nak cerita berkaitan salah satu bisnes online yang agak popular di Malaysia…. iaitu DROPSHIPPING.. Apa itu dropship? Dropshipping ialah medium memenuhi keperluan runcit di mana kedai tersebut tidak menyimpan stok yang dijualnya. Akan tetapi.. apabila mereka menjual sesuatu…

LANGKAH EFEKTIF EMAIL MARKETING

LANGKAH EFEKTIF DALAM EMAIL MARKETING

LANGKAH EFEKTIF DALAM EMAIL MARKETING Harini admin nak share something mengenai marketing yang tak ramai tahu nak gunakannya iaitu email marketing. HA… kalau korang bukak email akan jumpa benda ini kat atas sekali dekat inbox korang di mana ada email berkaitan dengan promosi Lazada atau Shopee, itulah email marketing. Jadi admin nak share sedikit sebanyak…

TIPS MARKETING PENTING

TIPS MARKETING PENTING UNTUK BEGINNER ONLINE BISNES

TIPS MARKETING PENTING UNTUK BEGINNER ONLINE BISNES   Bagi yang baru ingin mencuba tentunya pilihan utama adalah untuk mencari bisnes sambilan tanpa kos ataupun bisnes dengan modal yang paling minima. Saya kongsikan di sini 3 TIPS MARKETING PENTING sebelum anda memulakan kerjaya sambilan anda sebagai online seller.      1. Kenal pasti produk atau perkhidmatan yang ingin dijual. Kita sendiri perlu tentukan…

JUTAWAN MALAYSIA FORBES

SENARAI JUTAWAN MALAYSIA DALAM “FORBES BILLIONAIRES LIST 2018”

SENARAI JUTAWAN MALAYSIA DALAM “FORBES BILLIONAIRES LIST 2018”   Rakyat Malaysia bukan calang calang dalam dunia bisnes, ramai antara kita sudah menempa nama di persada dunia,   Jadi harini saya kongsikan beberapa jutawan Malaysia yang tersenarai dalam Forbes Billionaires List 2018”.  Seramai empat belas rakyat Malaysia disenaraikan sebagai individu terkaya di dunia dan individu yang…

11 Tips Berguna

Vivy Yusof Beri 11 Tips Berguna Dan Rahsia Kejayaan Sepanjang 6 Tahun Bergelar Usahawan

11 TIPS KEJAYAAN VIVY SETELAH 6 TAHUN MENGENDALIKAN FASHIONVALET Artikel asal : Farouq Johari Seringkali kita dengar bahawa jika ingin menjana wang berjuta-juta, kita harus menyelesaikan permasalahan berjuta umat manusia. Dalam erti kata lain, idea perniagaan yang terbaik menawarkan nilai dan juga kemudahan kepada pelanggan. Antara salah satu daripada kisah kejayaan yang sangat menyuntik inspirasi, FashionValet adalah sebuah…

3 Kesilapan Normal Online Marketing

3 Kesilapan Normal Online Marketing

3 Kesilapan Normal Online Marketing Kesilapan adalah perkara biasa.. Disebabkan kita ini hanya manusia biasa, kita pasti akan lakukan kesilapan. Yang penting ialah belajar dari kesilapan, ambil teladan, jadikan pengajaran.. Jadi harini saya nak share 3 kesilapan normal  yang biasa dilakukan dalam online marketing :   1⃣ Ketepikan Pengguna Smartphone   Waktu sekarang smartphone bukan…

5 TEKNIK MENULIS HEADLINE MEMUKAU

5 TEKNIK MENULIS HEADLINE MEMUKAU

5 TEKNIK MENULIS HEADLINE MEMUKAU   Sekarang dah tahun 2018. Owner bisnes sekarang dah kena pandai menulis headline yang memukau hati dan menyentuh jiwa pelanggan.   Ramai owner menggunakan ayat jualan berbentuk “hardsell”.. Tapi zaman sekarang, ramai orang suka membaca headline yang ringkas, padat dan memukau.   Salah satu teknik menulis headline memukau adalah menggunakan…