Cara-Membesarkan.

Cara Membesarkan Bisnes dengan Online Marketing

Cara  Membesarkan Bisnes Anda dengan Online Marketing Hai semua,harini saya nak share ilmu bisnes yang membincangkan tentang tips untuk yang baru nak up dalam bisnes online marketing. Korang kena tahu 5 tips yang sangat penting sebagai beginner. Yang pertama ialah Pengalaman Pengguna.   Pelanggan anda adalah perkara yang sangat penting. Customer anda mesti dapat melibatkan…

cara mudah

CARA MUDAH “TACKLE” ONLINE MARKETING

CARA MUDAH UNTUK “TACKLE” ONLINE MARKETING   Kepercayaan merupakan satu kunci dalam berkomunikasi dengan pengunjung atau pun pelanggan. Secondhand?? Bundle?? Atau barang Gred A pon semuanya dapat dijual dengan sekelip mata jika kita tahu cara nak tackle pelanggan.   Kita selalu memberi nasihat tentang bagaimana untuk mendapat kepercayaan melalui review laman web, dan saya telah…

kelebihan pilih online marketing

KELEBIHAN APABILA ANDA PILIH ONLINE MARKETING

KELEBIHAN APABILA ANDA PILIH ONLINE MARKETING  Kebanyakan usahawan pada zaman sekarang lebih menumpukan perhatian atau memilih untuk menggunakan kaedah online marketing dalam mempromosikan produk-produk yang sedia ada mahupun produk yang baru. Hal ini kerana online marketing memudahkan mereka dalam banyak hal.       1. Jimat duit!  Tahukah anda dengan menggunakan kaedah online marketing ini,…

PANDUAN BERNIAGA ONLINE

Panduan Berniaga Online    Memilih untuk berniaga terutamanya secara sepenuh masa amatlah susah pada mulanya. Masih ramai yang sudah menceburi bidang perniagaan tapi masih merungut dengan pendapatan bulanan yang diperoleh waima usahawan itu beroperasi secara online. Bagi sesiapa yang mengenali Najib Asaddok, beliau telah memberikan empat resepi ataupun panduan bagi mereka yang nak perniagaan online…

APA ITU DIGITALMARKETING MANAGER ?

APA ITU DIGITAL MARKETING MANAGER ?

APA ITU DIGITAL MARKETING MANAGER ?   Assalamualaikum semua, sekarang ni musim hujan penuh rahmat, perbanyakkan berdoa kepada Allah dan semoga murah rezeki kita InshaAllah. Harini walaupun sejuk-sejuk menggigil admin sebab hujan, admin nak share dengan semua mengenai bidang kerja dalam marketing. Ramai mungkin pernah dengar tetapi ramai juga tak tahu apa kerja ni sebenarnya.…

LANGKAH EFEKTIF EMAIL MARKETING

LANGKAH EFEKTIF DALAM EMAIL MARKETING

LANGKAH EFEKTIF DALAM EMAIL MARKETING Harini admin nak share something mengenai marketing yang tak ramai tahu nak gunakannya iaitu email marketing. HA… kalau korang bukak email akan jumpa benda ini kat atas sekali dekat inbox korang di mana ada email berkaitan dengan promosi Lazada atau Shopee, itulah email marketing. Jadi admin nak share sedikit sebanyak…

TIPS MARKETING PENTING

TIPS MARKETING PENTING UNTUK BEGINNER ONLINE BISNES

TIPS MARKETING PENTING UNTUK BEGINNER ONLINE BISNES   Bagi yang baru ingin mencuba tentunya pilihan utama adalah untuk mencari bisnes sambilan tanpa kos ataupun bisnes dengan modal yang paling minima. Saya kongsikan di sini 3 TIPS MARKETING PENTING sebelum anda memulakan kerjaya sambilan anda sebagai online seller.      1. Kenal pasti produk atau perkhidmatan yang ingin dijual. Kita sendiri perlu tentukan…

3 Kesilapan Normal Online Marketing

3 Kesilapan Normal Online Marketing

3 Kesilapan Normal Online Marketing Kesilapan adalah perkara biasa.. Disebabkan kita ini hanya manusia biasa, kita pasti akan lakukan kesilapan. Yang penting ialah belajar dari kesilapan, ambil teladan, jadikan pengajaran.. Jadi harini saya nak share 3 kesilapan normal  yang biasa dilakukan dalam online marketing :   1⃣ Ketepikan Pengguna Smartphone   Waktu sekarang smartphone bukan…

5 TEKNIK MENULIS HEADLINE MEMUKAU

5 TEKNIK MENULIS HEADLINE MEMUKAU

5 TEKNIK MENULIS HEADLINE MEMUKAU   Sekarang dah tahun 2018. Owner bisnes sekarang dah kena pandai menulis headline yang memukau hati dan menyentuh jiwa pelanggan.   Ramai owner menggunakan ayat jualan berbentuk “hardsell”.. Tapi zaman sekarang, ramai orang suka membaca headline yang ringkas, padat dan memukau.   Salah satu teknik menulis headline memukau adalah menggunakan…