APA ITU DIGITALMARKETING MANAGER ?

APA ITU DIGITAL MARKETING MANAGER ?

APA ITU DIGITAL MARKETING MANAGER ?   Assalamualaikum semua, sekarang ni musim hujan penuh rahmat, perbanyakkan berdoa kepada Allah dan semoga murah rezeki kita InshaAllah. Harini walaupun sejuk-sejuk menggigil admin sebab hujan, admin nak share dengan semua mengenai bidang kerja dalam marketing. Ramai mungkin pernah dengar tetapi ramai juga tak tahu apa kerja ni sebenarnya.…

LANGKAH EFEKTIF EMAIL MARKETING

LANGKAH EFEKTIF DALAM EMAIL MARKETING

LANGKAH EFEKTIF DALAM EMAIL MARKETING Harini admin nak share something mengenai marketing yang tak ramai tahu nak gunakannya iaitu email marketing. HA… kalau korang bukak email akan jumpa benda ini kat atas sekali dekat inbox korang di mana ada email berkaitan dengan promosi Lazada atau Shopee, itulah email marketing. Jadi admin nak share sedikit sebanyak…

TIPS MARKETING PENTING

TIPS MARKETING PENTING UNTUK BEGINNER ONLINE BISNES

TIPS MARKETING PENTING UNTUK BEGINNER ONLINE BISNES   Bagi yang baru ingin mencuba tentunya pilihan utama adalah untuk mencari bisnes sambilan tanpa kos ataupun bisnes dengan modal yang paling minima. Saya kongsikan di sini 3 TIPS MARKETING PENTING sebelum anda memulakan kerjaya sambilan anda sebagai online seller.      1. Kenal pasti produk atau perkhidmatan yang ingin dijual. Kita sendiri perlu tentukan…

3 Kesilapan Normal Online Marketing

3 Kesilapan Normal Online Marketing

3 Kesilapan Normal Online Marketing Kesilapan adalah perkara biasa.. Disebabkan kita ini hanya manusia biasa, kita pasti akan lakukan kesilapan. Yang penting ialah belajar dari kesilapan, ambil teladan, jadikan pengajaran.. Jadi harini saya nak share 3 kesilapan normal  yang biasa dilakukan dalam online marketing :   1⃣ Ketepikan Pengguna Smartphone   Waktu sekarang smartphone bukan…

5 TEKNIK MENULIS HEADLINE MEMUKAU

5 TEKNIK MENULIS HEADLINE MEMUKAU

5 TEKNIK MENULIS HEADLINE MEMUKAU   Sekarang dah tahun 2018. Owner bisnes sekarang dah kena pandai menulis headline yang memukau hati dan menyentuh jiwa pelanggan.   Ramai owner menggunakan ayat jualan berbentuk “hardsell”.. Tapi zaman sekarang, ramai orang suka membaca headline yang ringkas, padat dan memukau.   Salah satu teknik menulis headline memukau adalah menggunakan…

Rahsia 3 Waktu Follow - Up

Rahsia 3 Waktu Follow – Up Yang Boleh Meributkan Jualan.

Rahsia 3 Waktu Follow – Up Yang Boleh Meributkan Jualan.   Biasanya bila dah terlalu ghairah nak buat jualan, ramai owner bisnes akan spent gila-gila dekat bahagian ads. Kadang-kadang ada yang sampai terlebih bajet. Paling sedih ROI yang dapat tak setimpal dengan investment yang dibuat. Ada ke yang jadi macam ni?   “SAYA LA TU..…

5 sebab perlu berniaga di bulan Ramadhan

ETIKA PEMASARAN DALAM ISLAM

ETIKA PEMASARAN DALAM ISLAM Dalam memasarkan suatu produk, seringkali seorang pengusaha masih melakukan pelbagai cara agar mendapatkan keuntungan satu pihak. Namun begitu, diingatkan dalam agama, isu bisnes sudah dibahas dalam feqah muamalah (jual beli) dalam islam. Sebagai umat Islam, kita seharusnya mematuhi dan mampu menjalankan apa sahaja yang sudah diperintahkan dalam Islam. Kita harus mematuhi…