Rahsia 3 Waktu Follow - Up

Rahsia 3 Waktu Follow – Up Yang Boleh Meributkan Jualan.

Rahsia 3 Waktu Follow – Up Yang Boleh Meributkan Jualan.   Biasanya bila dah terlalu ghairah nak buat jualan, ramai owner bisnes akan spent gila-gila dekat bahagian ads. Kadang-kadang ada yang sampai terlebih bajet. Paling sedih ROI yang dapat tak setimpal dengan investment yang dibuat. Ada ke yang jadi macam ni?   “SAYA LA TU..…

5 sebab perlu berniaga di bulan Ramadhan

ETIKA PEMASARAN DALAM ISLAM

ETIKA PEMASARAN DALAM ISLAM Dalam memasarkan suatu produk, seringkali seorang pengusaha masih melakukan pelbagai cara agar mendapatkan keuntungan satu pihak. Namun begitu, diingatkan dalam agama, isu bisnes sudah dibahas dalam feqah muamalah (jual beli) dalam islam. Sebagai umat Islam, kita seharusnya mematuhi dan mampu menjalankan apa sahaja yang sudah diperintahkan dalam Islam. Kita harus mematuhi…

digital marketing

Digital Marketing

Digital marketing Pemasaran digital (Digital marketing) merupakan suatu usaha pemasaran sesebuah brand dan jualan dengan menggunakan pelbagai media digital seperti internet, iaitu website, blog atau media sosial. Tujuannya, mengurangkan penggunaan barang-barang dan menyampaikan maklumat secara pantas kepada klien atau pelanggan. Kebiasaannya, pihak pemasaran digital berfungsi untuk melakukan analisa terhadap permasalahan yang dihadapi oleh klien. Keadaan…