MAHU MULAKAN PERNIAGAAN ONLINE?

MAHU MULAKAN PERNIAGAAN ONLINE?   Tak perlu buat produk sendiri Kebanyakan orang ingin mulakan perniagaan secara online selalunya akan pening kepala memikirkan produk apa yang perlu dijual. Bagi permulaan, tak perlu peningkan kepala dengan idea untuk mencipta produk anda sendiri, anda boleh mulakan dengan menjual produk yang sedia ada dan mendapat sambutan yang tinggi. Tak…

3 FAEDAH UTAMA DROPSHIPPING

3 FAEDAH UTAMA DROPSHIPPING KEPADA ONLINE SELLER

3  FAEDAH UTAMA DROPSHIPPING KEPADA ONLINE SELLER   Assalamualaikum semua, semoga hari anda gempak kaw-kaw… harini saya nak cerita berkaitan salah satu bisnes online yang agak popular di Malaysia…. iaitu DROPSHIPPING.. Apa itu dropship? Dropshipping ialah medium memenuhi keperluan runcit di mana kedai tersebut tidak menyimpan stok yang dijualnya. Akan tetapi.. apabila mereka menjual sesuatu…

LANGKAH EFEKTIF EMAIL MARKETING

LANGKAH EFEKTIF DALAM EMAIL MARKETING

LANGKAH EFEKTIF DALAM EMAIL MARKETING Harini admin nak share something mengenai marketing yang tak ramai tahu nak gunakannya iaitu email marketing. HA… kalau korang bukak email akan jumpa benda ini kat atas sekali dekat inbox korang di mana ada email berkaitan dengan promosi Lazada atau Shopee, itulah email marketing. Jadi admin nak share sedikit sebanyak…

3 Kesilapan Normal Online Marketing

3 Kesilapan Normal Online Marketing

3 Kesilapan Normal Online Marketing Kesilapan adalah perkara biasa.. Disebabkan kita ini hanya manusia biasa, kita pasti akan lakukan kesilapan. Yang penting ialah belajar dari kesilapan, ambil teladan, jadikan pengajaran.. Jadi harini saya nak share 3 kesilapan normal  yang biasa dilakukan dalam online marketing :   1⃣ Ketepikan Pengguna Smartphone   Waktu sekarang smartphone bukan…

5 TEKNIK MENULIS HEADLINE MEMUKAU

5 TEKNIK MENULIS HEADLINE MEMUKAU

5 TEKNIK MENULIS HEADLINE MEMUKAU   Sekarang dah tahun 2018. Owner bisnes sekarang dah kena pandai menulis headline yang memukau hati dan menyentuh jiwa pelanggan.   Ramai owner menggunakan ayat jualan berbentuk “hardsell”.. Tapi zaman sekarang, ramai orang suka membaca headline yang ringkas, padat dan memukau.   Salah satu teknik menulis headline memukau adalah menggunakan…

Rahsia 3 Waktu Follow - Up

Rahsia 3 Waktu Follow – Up Yang Boleh Meributkan Jualan.

Rahsia 3 Waktu Follow – Up Yang Boleh Meributkan Jualan.   Biasanya bila dah terlalu ghairah nak buat jualan, ramai owner bisnes akan spent gila-gila dekat bahagian ads. Kadang-kadang ada yang sampai terlebih bajet. Paling sedih ROI yang dapat tak setimpal dengan investment yang dibuat. Ada ke yang jadi macam ni?   “SAYA LA TU..…