5 TEKNIK MENULIS HEADLINE MEMUKAU

5 TEKNIK MENULIS HEADLINE MEMUKAU

5 TEKNIK MENULIS HEADLINE MEMUKAU   Sekarang dah tahun 2018. Owner bisnes sekarang dah kena pandai menulis headline yang memukau hati dan menyentuh jiwa pelanggan.   Ramai owner menggunakan ayat jualan berbentuk “hardsell”.. Tapi zaman sekarang, ramai orang suka membaca headline yang ringkas, padat dan memukau.   Salah satu teknik menulis headline memukau adalah menggunakan…

Rahsia 3 Waktu Follow - Up

Rahsia 3 Waktu Follow – Up Yang Boleh Meributkan Jualan.

Rahsia 3 Waktu Follow – Up Yang Boleh Meributkan Jualan.   Biasanya bila dah terlalu ghairah nak buat jualan, ramai owner bisnes akan spent gila-gila dekat bahagian ads. Kadang-kadang ada yang sampai terlebih bajet. Paling sedih ROI yang dapat tak setimpal dengan investment yang dibuat. Ada ke yang jadi macam ni?   “SAYA LA TU..…

digital marketing

Digital Marketing

Digital marketing Pemasaran digital (Digital marketing) merupakan suatu usaha pemasaran sesebuah brand dan jualan dengan menggunakan pelbagai media digital seperti internet, iaitu website, blog atau media sosial. Tujuannya, mengurangkan penggunaan barang-barang dan menyampaikan maklumat secara pantas kepada klien atau pelanggan. Kebiasaannya, pihak pemasaran digital berfungsi untuk melakukan analisa terhadap permasalahan yang dihadapi oleh klien. Keadaan…

5 sebab

5 Sebab Utama Kenapa Anda Perlu Berniaga Agresif di Bulan Ramadhan

 Ada 5 sebab perlu berniaga di bulan Ramadhan Andaikata anda membaca artikel ini, mungkin lagi 2 minggu, mungkin seminggu atau sehari lagi countdown menjelang ramadhan. Peniaga kecil, besar, mahupun tepi jalan, inilah peluang mereka berebut mencari rezeki secara agresif berbanding bulan-bulan lain. Tapi mengapa hanya bulan puasa sahaja??? Ada 5 sebab perlu berniaga di bulan Ramadhan, kenapa ramai…