3 FAEDAH UTAMA DROPSHIPPING

3 FAEDAH UTAMA DROPSHIPPING KEPADA ONLINE SELLER

3  FAEDAH UTAMA DROPSHIPPING KEPADA ONLINE SELLER   Assalamualaikum semua, semoga hari anda gempak kaw-kaw… harini saya nak cerita berkaitan salah satu bisnes online yang agak popular di Malaysia…. iaitu DROPSHIPPING.. Apa itu dropship? Dropshipping ialah medium memenuhi keperluan runcit di mana kedai tersebut tidak menyimpan stok yang dijualnya. Akan tetapi.. apabila mereka menjual sesuatu…

LANGKAH EFEKTIF EMAIL MARKETING

LANGKAH EFEKTIF DALAM EMAIL MARKETING

LANGKAH EFEKTIF DALAM EMAIL MARKETING Harini admin nak share something mengenai marketing yang tak ramai tahu nak gunakannya iaitu email marketing. HA… kalau korang bukak email akan jumpa benda ini kat atas sekali dekat inbox korang di mana ada email berkaitan dengan promosi Lazada atau Shopee, itulah email marketing. Jadi admin nak share sedikit sebanyak…

3 Kesilapan Normal Online Marketing

3 Kesilapan Normal Online Marketing

3 Kesilapan Normal Online Marketing Kesilapan adalah perkara biasa.. Disebabkan kita ini hanya manusia biasa, kita pasti akan lakukan kesilapan. Yang penting ialah belajar dari kesilapan, ambil teladan, jadikan pengajaran.. Jadi harini saya nak share 3 kesilapan normal  yang biasa dilakukan dalam online marketing :   1⃣ Ketepikan Pengguna Smartphone   Waktu sekarang smartphone bukan…

5 TEKNIK MENULIS HEADLINE MEMUKAU

5 TEKNIK MENULIS HEADLINE MEMUKAU

5 TEKNIK MENULIS HEADLINE MEMUKAU   Sekarang dah tahun 2018. Owner bisnes sekarang dah kena pandai menulis headline yang memukau hati dan menyentuh jiwa pelanggan.   Ramai owner menggunakan ayat jualan berbentuk “hardsell”.. Tapi zaman sekarang, ramai orang suka membaca headline yang ringkas, padat dan memukau.   Salah satu teknik menulis headline memukau adalah menggunakan…

Rahsia 3 Waktu Follow - Up

Rahsia 3 Waktu Follow – Up Yang Boleh Meributkan Jualan.

Rahsia 3 Waktu Follow – Up Yang Boleh Meributkan Jualan.   Biasanya bila dah terlalu ghairah nak buat jualan, ramai owner bisnes akan spent gila-gila dekat bahagian ads. Kadang-kadang ada yang sampai terlebih bajet. Paling sedih ROI yang dapat tak setimpal dengan investment yang dibuat. Ada ke yang jadi macam ni?   “SAYA LA TU..…

5 sebab perlu berniaga di bulan Ramadhan

ETIKA PEMASARAN DALAM ISLAM

ETIKA PEMASARAN DALAM ISLAM Dalam memasarkan suatu produk, seringkali seorang pengusaha masih melakukan pelbagai cara agar mendapatkan keuntungan satu pihak. Namun begitu, diingatkan dalam agama, isu bisnes sudah dibahas dalam feqah muamalah (jual beli) dalam islam. Sebagai umat Islam, kita seharusnya mematuhi dan mampu menjalankan apa sahaja yang sudah diperintahkan dalam Islam. Kita harus mematuhi…

digital marketing

Digital Marketing

Digital marketing Pemasaran digital (Digital marketing) merupakan suatu usaha pemasaran sesebuah brand dan jualan dengan menggunakan pelbagai media digital seperti internet, iaitu website, blog atau media sosial. Tujuannya, mengurangkan penggunaan barang-barang dan menyampaikan maklumat secara pantas kepada klien atau pelanggan. Kebiasaannya, pihak pemasaran digital berfungsi untuk melakukan analisa terhadap permasalahan yang dihadapi oleh klien. Keadaan…